Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Şeful Centrului de Poştă Rezina…

Şeful Centrului de Poştă Rezina a fost eliberat din funcţie

Ordinul de demisie a fost semnat în urma depistării unor încălcări grave în raionul Rezina la distribuirea ajutoarelor financiare destinate veteranilor şi văduvelor de război.

Anterior, la Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor a parvenit o informaţie din teritoriu, precum că banii destinaţi veteranilor şi văduvelor de război n-au fost repartizaţi în oficiile poştale sau la domiciliu, precum prevăd obligaţiunile contractuale ale Centrelor de Poştă. De această dată mijloacele financiare au fost oferite veteranilor şi văduvelor de război în plic, cu abatere de la legislaţia în vigoare, în cadrul solemnităţilor consacrate sărbătorilor de 9 mai.

MTIC a efectuat o anchetă operativă, în urma căreia faptele expuse s-au confirmat. A fost stabilit că la solicitarea preşedintelui raionului Rezina, Valeriu Ciorici, directorul Centrului de Poştă, Valeriu Amarfii, a încălcat prevederile contractului încheiat la nivel local între Secţiile Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei raionale şi Centrele de Poştă, filialele ÎS „Poşta Moldovei”, care prevede că ajutoarele financiare sînt achitate în incinta oficiului poştal şi la domiciliu.

Conform investigaţiilor MTIC efectuate şi în alte raioane, cazuri similare n-au fost depistate.